Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Yucca – Palmlelie

 

De Yucca, ook bekend als Palmlelie, heeft Tex-Mex roots, opvallend puntige bladeren en wordt graag met een beetje liefdevolle nonchalance behandeld. In ruil daarvoor geeft deze stoere woonplant rust en een ruige twist aan je interieur.

Yucca (Palmlelie)

Groen-geel-grijze bladeren die als een explosie tevoorschijn komen uit de aarde of uit een stammetje: je staat oog in oog met de Yucca. Met zijn puntige, stevige bladeren is deze woonplant misschien niet de meest voor de hand liggende knuffelkandidaat. Maar vergis je niet, de Yucca wordt graag vrienden met je.

Yucca en zijn natuurlijke habitat

De Yucca kan prima omgaan met warmte en droogte. De plant groeit in de natuur namelijk in het zuiden van de Verenigde Staten, in Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied. Daar vind je de Yucca als een stoere cowboy, zelfverzekerd en fier in woestijnachtige gebieden. Ondanks deze geschiedenis aardt deze woestijnbewoner inmiddels ook binnen, waar hij je rust geeft, jaren meegaat en niet chagrijnig doet over een vergeten gietbeurt.

Verzorging Yucca

Zet jouw Yucca op een lichte plaats, maar niet in de volle zon.

Geef de woonplant regelmatig water, tussen de gietbeurten kun je de grond licht laten uitdrogen.

Verwen hem af en toe met plantenvoeding.

Groeit de Yucca door alle liefde en goede verzorging wel erg hard? Je kunt de onderste bladeren weghalen als deze bruin worden. Zo geeft je de overige bladeren een energieboost waardoor ze harder zullen groeien.

 

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: