Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Spathiphyllum – Lepelplant

 

Stijlvol donkergroen blad met daarboven stralende witte vaantjes en nog een zorgzaam en communicatief type ook: Lepelplant (Spathiphyllum) steelt vast je hart.

Kleuren en vormen

Stijlvolle Lepelplant biedt een volle bos zachte, donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren. Deze worden vaak voor bloemen aangezien, maar in werkelijkheid zitten die piepklein op de kolf (ook wel aar genoemd). Lepelplant heeft lichaamstaal helemaal onder de knie. Is de kluit te droog, dan gaan de stengels zielig hangen. Gooi je er een scheutje water in, dan staat hij er een uurtje later alweer fris en fruitig bij. In ruil voor goede verzorging zorgt deze woonplant ook goed voor jou: het is een van de planten met luchtzuiverende kwaliteiten, volgens de NASA Clean Air studie.

Herkomst

Lepelplant behoort tot de familie van de Araceae (aronskelkachtigen) en groeit in de tropische regenwouden van Colombia en Venezuela. In 1870 werd de plant in Europa geïntroduceerd. Er zijn ruim 50 verschillende cultivars bekend, die vrijwel allemaal witte bloemen hebben die hooguit iets groen kleuren. De naam Spathiphyllum komt uit het Grieks: ‘spath’ verwijst naar een lepel, ‘phyl’ naar bladeren, een verwijzing naar het lepelvormige blad.

Symboliek

Lepelplant staat bekend als vredestichter: de witte bloem staat voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand.

Verzorging Spathiphyllum

Lepelplant staat graag licht, maar niet in de felle zon.

De woonplant kan niet goed tegen kou, een kamertemperatuur van 18-22 °C is prima.

Lepelplant heeft graag een licht vochtige kluit.

Plantenspuit of milde douche en Lepelplant waant zich weer even in het regenwoud.

Uitgebloeide bloemen kun je eruit halen, dan bloeit de plant langer.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: