Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Schefflera – Vingersboom / Vingerplant

 

Alsof de overvloed aan prachtig blad al geen reden is om Schefflera in huis te halen, houden de vingers van deze groene god ook nog eens geluk voor je vast.

Kleuren en vormen

Schefflera, ook bekend als vingerboom (niet te verwarren met Fatsia of vingerplant), is een indrukwekkende groene verschijning met opvallende bladeren die lijken op een hand met een paar vingers teveel. Omdat het een klimmer is, koop je hem vaak met een mosstok als ondersteuning. Er zijn echter ook struikvormen en Schleffera’s die op meerdere (gevlochten) stammen worden gekweekt. Wie er handigheid in heeft, kan er bonsaitechnieken op loslaten. Schefflera is een sterke en makkelijke plant, die jaren met je mee kan groeien.

Herkomst

Schefflera hoort bij de klimop (Araliaceae) familie, een groep van bomen, struiken en lianen die allemaal houtachtig zijn. De plant komt uit Australië en omringende landen, maar groeit inmiddels wereldwijd van de tropen tot in de warme gematigde gebieden. Er zijn zo’n 150 verschillende soorten bekend. De plant is genoemd naar Poolse arts en botanicus Johann von Schleffer.

Symboliek

In China is Schefflera een van de meest gebruikte planten in Feng Shui, ook bekend als acupunctuur voor je huis. De bladvingers houden positieve energie vast en de plant zou welvaart naar haar bewoners toetrekken. De manier waarop de vingers iets afhangen in combinatie met de stengel doet een beetje aan een paraplu denken, dat zou een beschermend effect hebben.

Verzorging Schefflera

Schefflera staat graag licht, maar niet in de volle zon. Hoe bonter het blad, hoe meer licht hij nodig heeft om die mooie tekening te houden.

De kluit mag licht vochtig zijn, maar Schefflera heeft een hekel aan een voetbad.

Eens in de maand wat plantenvoeding in de zomermaanden, in de winter houdt Schefflera winterslaap.

Om de twee jaar verpotten naar een grotere pot houdt de groei in de plant.

 bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: