Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Pilea Peperomoides – Pannekoekplant

 

Regelrecht uit de jaren 70 getijdreist, is deze opvallende pannenkoekplant (Pilea peperomioides) al weer op aardig wat dressoirs beland. Deze bijzondere groene komt uit de brandnetelfamilie en is gemakkelijk te verzorgen. En hij zorgt goed voor jou! Normaal denk je bij pannenkoeken gelijk aan een overdreven baklucht door heel je huis. Deze variant zuivert de lucht juist. Het is niet de meest productieve luchtzuiveraar (het zuivergebied is kleiner dan 10 m2), dus eigenlijk ben je aan jezelf verplicht om er heel veel in je huis te zetten. Gelukkig is hij zo makkelijk te stekken dat hij vanzelf op een enthousiaste manier je huis overneemt.

Kleuren en vormen

De pannenkoekplant herken je niet aan de lading stroop die eroverheen druipt, maar aan de platte ronde bladeren. Glanzende, leerachtige, dikke, donkergroene pannenkoeken balanceren op lange, dunne, rode stengels. Daar krijg je dus geen trek van, maar het is absoluut een lust voor het oog. Als de plant ouder wordt, gaan de stengels kronkelen. Het bijzondere plantje wordt zo’n 40 cm hoog.

Symboliek

Plaats een muntstuk in de aarde bij je pannenkoek en de plant begint spontaan welvaart aan te trekken. Word je ineens heel rijk, geef je plant dan wel een echt gouden potje, dat heeft hij zeker verdiend.

Herkomst

In 1946 nam een Zweedse missionaris de pannenkoekenplant mee vanuit China naar Europa. Het plantje groeide op het CanShanggebergte in de provincie Yunnan. Vandaar dus ook de bijnaam Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant.

Verzorging Pilea Peperomoides

Geef hem een ereplekje in het licht, maar niet in de brandende zon.

Geef hem wekelijks een slok water en hij is tevreden. De grond mag niet uitdrogen, maar ook niet kleddernat worden.

Trakteer je prachtige plant iedere maand op vloeibare plantvoeding.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: