Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Philodendron

 

Groene reus, gemakkelijk in de omgang, helpt met zijn grote bladeren je binnenklimaat fris en zuurstofrijk te maken, waar wacht je nog op?

Kleuren en vormen

Wat aan Philodendron meteen opvalt zijn de grote bladeren. Die kunnen ovaal, spits en hartvormig zijn, maar ook diep ingesneden zijn of opvallende nerven hebben. Meestal zijn ze groen, maar er zijn ook Philodendrons met crèmegroene en rozerode bladeren. Het blad is vaak betrekkelijk dik en leerachtig, waardoor ze amper vocht verdampen. Om die reden heeft Philodendron verrassend weinig water nodig, wat het een gemakkelijke huisgenoot maakt. In formaat verschillen de diverse soorten van een bescheiden 40 cm hoog tot XXL planten.

 

Herkomst

Philodendron hoort bij de Araceae (Aronskelk) familie en komt oorspronkelijk uit het Caraïbisch gebied, Colombia en Venezuela, maar groeit tegenwoordig ook in Azië. Er zijn honderden soorten bekend, waarvan er een stuk of tien tot woonplant zijn gepromoveerd. De plant werd in 1644 voor het eerst beschreven en kreeg in 1829 zijn naam. Die komt uit het Grieks: ‘philo’ betekent zoiets als ‘liefde’ of ‘genegenheid’ en ‘dendron’ is ‘boom’. Vrij vertaald is dat bomenknuffelaar, omdat Philodendron een echte klimplant is en zo graag bomen ‘omhelst’.

Symboliek

De plant staat symbool voor gezondheid en overvloed. Daarnaast is het een groene muze voor kunstenaars. Pablo Picasso gebruikte Philodendron in zijn sculptuur ‘Woman in the Garden’ waar de bladeren te zien zijn met de nimf Daphne. Ook moderne kunstenaars vallen graag terug op levendige, abstracte vormen van de plant, zoals in Mimi Little’s ‘Philodendron’ en Peggy Eyth’s ‘Tree With Split Leaf Philodendron.’

Verzorging Philodendron

Philodendron heeft graag een lichte standplaats, maar geen volle zon.

Matig water geven, de kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben.

Eens in de twee weken een beetje plantenvoeding is voldoende.

Het komt zelden voor dat een Philodendron binnen bloeit. Overkomt het je, knip dan de bloemen weg. Ze onttrekken veel energie aan de plant en hebben een nogal aanwezige geur.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: