Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Peperomia

 

De grote diversiteit in bladvorm, kleur en plantopbouw maakt van Peperomia een veelzijdige woonplant waarvan elke variëteit een eigen uitstraling heeft en die bovendien de lucht zuivert.

Vormen en kleuren

Peperomia is er in vele soorten, maten, soorten en kleuren, van groen tot roze. De planten hebben grote sierwaarde door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes, andere bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet. Uniek aan Peperomia is dat al dat blad luchtzuiverend werkt, volgens onderzoek van NASA. Uit de aanvullende Wolverton’s Clean Air studie blijkt dat Peperomia het niveau aan formaldehyde binnen met 47% vermindert. Formaldehyde is de stof die de lucht binnenshuis in de grootste concentraties aanwezig is.

Symboliek

Peperomia wordt in Brazilië gezien als een geluksbrenger. Het is daar een hart-onder-de-riem-cadeautje dat zegt: ‘Het komt allemaal goed’. De naam is afgeleid uit het Grieks: ‘peperi’ betekent ‘peper’ en ‘homoios’, wat staat voor ‘gelijkend’.

 

Herkomst

Peperomia komt uit een grote familie van zo’n 500 sierbladplanten en is verwant aan peper. Er zijn zo’n 1600 inheemse soorten, in het wild groeit de plant in het Amazonegebied van Zuid-Amerika, bij voorkeur onder bomen waar het warm en schaduwrijk is. Als woonplant heb je er amper omkijken naar,  ‘liefdevol verwaarlozen’ is de beste aanpak. Dat maakt van Peperomia een geschikte instapplant voor mensen met niet al te groene vingers. Hij heeft een reeks illustere bijnamen, je vindt hem onder andere als zwanenkroos, dwergpeper, krokodillentranen, watermeloenplant of rattenstaartje.

Verzorging Peperomia

De plant staat het liefst licht, maar niet in de volle zon.

Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad, maar op de aarde. Voetbad voorkomen.

Elke maand een beetje plantenvoeding geven.

Peperomia kan niet tegen kou, laat daarom de temperatuur niet onder de 13°C graden komen.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: