Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Muscari – Blauw druifje

 

Noem het blauw druifje, druifhyacint of Muscari. Hoe je deze fijn gekleurde bollen-op-pot ook noemt, ze brengen kleur en lente in huis.

Kleuren en vormen

Druifhyacint dankt zijn naam aan de druifvormige bloemetjes, die in wit, blauw, lila, paars en roze voorkomen. De populaire bolletjes-op-pot hebben een lichte muskusgeur die verwijst naar de wetenschappelijke naam Muscari.

Symboliek

Druifhyacint wordt niet alleen geroemd om zijn prachtige verschijning, hij wordt ook gewaardeerd voor zijn smakelijke en medicinale kwaliteiten. Wil je koken met druifhyacint*? Verwacht dan een licht bittere smaak, vergelijkbaar met groene uien. In Griekenland worden ze ingelegd gegeten. Hun medicinale werking heeft vooral te maken met hun hoge waardes aan vitamine C en antioxidanten. Een duidelijke symboliek heeft druifhyacint niet, maar als we kijken naar de blauwe kleur dan staat deze plant voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid.

Herkomst

Druifhyacint vind je inheems in Bulgarije, Griekenland, Turkije en de Kaukasus. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook hier genieten van de vrolijke lentebrenger. Leuk om te weten: volgens het planten indelingssysteem mag druifhyacint zowel in de aspergefamilie als de hyacintenfamilie worden ingedeeld.

Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare soorten van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.

bron:mooiwatplantendoen. 

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: