Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Monstera – Gatenplant

 

Met zijn grote, ronde bladeren maakt deze plant een statement in je huis. Zeker als hij luchtwortels heeft. De gaten geven het een extra stylish boost. Hij is niet voor niets een bron van inspiratie in de mode- en kunstwereld. Daarnaast is deze flinke jongen perfect als decoratieve roomdivider en levende luchtzuiveringsinstallatie, voor diegenen die wat frisse lucht en privacy kunnen gebruiken. Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend!

Kleuren en vormen

Grote, groene bladeren met gaten… het kan niet missen. Toch heb je verschillende soorten. Zo is er naast de groene bijvoorbeeld ook een witbonte variant en een klimplant met kleinere bladeren met grote gaten. De bladeren van een jonge plant zijn hartvormig. Met voldoende licht en vocht groeien de bladeren en ontstaan diepe insnijdingen. Volwassen bladeren kunnen een doorsnee van wel een meter hebben.

Symboliek

Er wordt gezegd dat de Monstera deliciosa symbool staat voor verstikking. Door de snel groeiende wijnstok met bladeren en lange luchtwortels. Daarom houden we liever vast aan de Chinese symboliek. Daar is de Monstera een symbool van een lang leven en de verering van ouderen en gerespecteerde mensen. Kijk, daar word je toch een stuk vrolijker, en hebberiger, van.

Herkomst

De Monstera behoort tot de familie van de aronskelkachtigen. Het zijn lianen uit Panama en zuidelijk Mexico. De planten klimmen hier tot wel 20 meter hoog de bomen in. Ook zetten ze zich met hun vlezige luchtwortels vast aan boomstammen, rotsen of op de grond in de wouden van Zuidoost-Azië.

De meest bekende soort is de Monstera deliciosa. Deliciosa verwijst naar de heerlijke 20 cm lange vruchten die vroeger in Midden-Amerika werden geteeld. De smaak heeft iets weg van banaan in combinatie met ananas. Thuis zul je helaas niet snel een Monstera-fruitmand vinden.

Verzorging Monstera

Monstera heeft graag een lichte standplaats, maar geen volle zon.

Matig water geven, de kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben.

Eens in de twee weken een beetje plantenvoeding is voldoende.

Het komt zelden voor dat een Monstera binnen bloeit. Overkomt het je, knip dan de bloemen weg. Ze onttrekken veel energie aan de plant en hebben een nogal aanwezige geur.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: