Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Hydrangea – Hortensia

 

Een glazen bol voorspelt de toekomst, een bol van gekleurde bloemetjes voorspelt de lente. Die haal je namelijk met de hortensia in huis, of je nou van rood, paars, roze, wit, blauw of groen houdt. De delicate bloemblaadjes vormen een mooi contrast met de stoere donkergroene bladeren en de houtige stammetjes. Daar word je toch blij van?

Kleuren en vormen

Er is altijd wel een hortensia, ook bekend als hydrangea, die bij je past. Roze, wit, paars, blauw of groen. Deze gezellige plant is er in bijna iedere denkbare kleur te vinden. Wist je dat er naast de bolvormige hortensia ook seringvormige bloeiers, dubbelkleurige, doorbloeiende types en randbloeiers bestaan? Die laatste noemen we tellertype.

Symboliek

De hortensiaplant is vernoemd naar een vrouw, maar er is onduidelijkheid over wie exact. Het vermoeden bestaat dat de bedoelde Hortense in werkelijkheid Hortense van Nassau was. Deze stoere dame nam deel aan een expeditie rond de wereld. De hortensia is dus vernoemd naar een echte powervrouw!

Herkomst

De Hortensia in jouw woonkamer heeft een rijk verleden. Haar voorouders komen namelijk uit Azië en Zuid-Amerika. De Engelse botanicus Sir Joseph Banks nam eind achttiende eeuw voor het eerst een Hortensia mee naar Europa. Via de botanische Kew Gardens in Londen en het Versailles van zonnekoning Lodewijk 14e werd de plant razend populair. En dat is eigenlijk nooit meer veranderd.

Verzorging Hydrangea

De hortensia mag je dagelijks een slokje water geven, liefst van het ontharde soort.

Zet hortensia op een koele, lichte standplaats.

Is je Hortensia uitgebloeid? Geef haar dan vanaf mei een tweede leven op je terras.

 bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: