Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Hibiscus – Chinese Roos

 

Je kent de Chinese Roos misschien ook onder haar alias Hibiscus. Deze tropische schoonheid heeft spectaculaire bloemen die je verleiden tot dagdromen over verre oorden met witte stranden. Geef haar regelmatig een slokje en een lichte plek met doorgroeimogelijkheden en ze beloont je goede zorgen met bloem na bloem.

Hibiscus (Chinese Roos)

De blaadjes van de Chinese Roos doen ontzettend hun best om op te vallen: ze glimmen je tegemoet en proberen de show te stelen met hun mooie ovale vorm en spits puntje. Maar ze kunnen natuurlijk niet op tegen de echte aandachtstrekkers van de Chinese Roos: haar bloemen. Oh wat zijn die mooi! Ze bloeien feestelijk in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem. Droom je al weg over witte stranden, de ruisende zee en Hawaiiaanse Hula-danseressen? Mooi, want zo zorgt de woonplant dat je lekker ontspannen blijft. En voordat we het vergeten: de Chinese Roos is er ook voor buiten, op stammen of in struikvorm.

Geboortegrond van de Hibiscus

Ondanks die Hawaiiaanse dagdromen, komt de Chinese Roos eigenlijk uit Zuidwest-Azië. Daar groeit ze in het wild als een struik en als ze de ruimte heeft dan kan ze wel vier meter hoog worden. Weet je trouwens dat de Chinese Roos wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid? Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.

Verzorging Hibiscus

Geef je Chinese Roos een zonnige plaats en geregeld beetjes water.

Goed idee: haal de uitgebloeide bloemen regelmatig weg voor nieuwe aanwas.

Is het buiten warm? Dan kun je de Chinese Roos ook daar neerzetten.

In de winter doet ze graag een winterslaap: zet de Chinese Roos dan neer in een lichte, koelere kamer en geef haar wat minder water.

In de lente kun je de plant eventueel wat terugsnoeien.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: