Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Gloriosa – Prachtlelie

 

Fragiel gebouwd maar toch vol van vlammende energie, met Gloriosa haal je een exclusieve woonplant in huis waar je naar blíjft kijken.

Kleuren en vormen

Gloriosa is een schoonheid. Groot, lichtgroen en transparant, met aan alle kanten kurkentrekkersliertjes die willen klimmen. En dan nog de beroemde bloemen: dieprood, knalroze of oranje met saffraangeel. Met lange meeldraden die haaks op de kroonbladen staan en zo lijken te zweven. Deze woonplant is niet alleen prachtig om te zien, maar als lelieachtige knol die klimt bovendien een botanische curiositeit. Boven alles biedt het  schitterend tropisch design, dat onmiddellijk een exotisch sfeer aan je interieur geeft.

Symboliek

Gloriosa staat – het kan ook haast niet anders – symbool voor roem en eer. Bijnaam prachtlelie dankt de plant aan de schitterende bloemen. De andere bijnaam  klimlelie is geïnspireerd door de krullende ranken die zich makkelijk om iets wikkelen. Het is de nationale bloem van Zimbabwe, waar de plant beschermd is en vuurlelie heet: al het leven zou eruit voort zijn gekomen.

 

Herkomst

Van oorsprong komt de plant uit gematigde zones van Afrika en West-Azië. Er zijn 12 variëteiten, allemaal met een tropische achtergrond. Ze groeien en klimmen als kruidachtige planten over andere planten heen en kunnen in het wild wel drie meter hoog worden. Inheems groeien ze als beeldschoon onkruid gewoon in het kreupelhout langs de weg. Binnen blijven ze kleiner, al behoren ze met ongeveer één meter hoogte wel tot de grotere woonplanten. Ze hebben steun nodig om te kunnen klimmen, maar zijn luchtig in opbouw, wat een rijtje naast elkaar tot een populaire afscheiding maakt.

Verzorging Gloriosa

Gloriosa heeft graag een standplaats in de ochtendzon, maar staat liever niet in de felle middagzon.

De kluit mag iets vochtig zijn, maar voorkom een voetbad, daar kan de knol niet tegen.

Tijdens de bloei om de twee weken een beetje plantenvoeding geven.

Gloriosa kan niet tegen kou, laat de temperatuur niet onder de 16°C komen.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: