Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Fritillaria – Kievitsbloem

 

Kievitsbloem, ook bekend als Fritillaria, lijkt ontworpen te zijn door een liefhebber van kievitseitjes óf van schaken. Het bijzondere geblokt bloembladpatroon maakt dit een vrolijke voorjaarsbrenger.

Kleuren en vormen

De meest bekende Fritillaria-op-pot is de Fritillaria meleagris, het kievitseitjesmotief op de blaadjes die als een eitje aan de stengels hangen. De Fritillaria persica is hoger en forser met veel purperen bloemen in de top. Fritillaria imperialis, ook bekend als keizerskroon, heeft lange stengels met bovenin sterk geurende hangende bloemen als kroon. In het warme huisklimaat komt Fritillaria-op-pot vlot en stralend tot bloei. Met dank aan de kwekers, die de bollen al hebben blootgesteld aan een koude én warme periode die nodig is om een bloembol te activeren.

Symboliek

Fritillaria is afkomstig van het Latijnse woord fritillus voor “dobbelsteenbeker”. Overduidelijk slaat dit op de vorm van de bloemen en het geschakeerde kleurenpatroon dat veel van de bloemen kenmerkt. Een bekende symboliek is niet bekend, maar dat heeft deze plant niet nodig.

Herkomst

Fritillaria omvat een geslacht van 100-130 planten, onderdeel van de leliefamilie. De geblokte kievitsbloem is inheems in Europa en West-Azië. Andere soorten Fritillaria vind je in het wild op het noordelijk halfrond: Noordwest-Afrika, Europa, de gematigde gebieden van Azië, en westelijk Noord-Amerika. De meeste soorten komen voor in het Middellandse Zee gebied.

Verzorging Fritillaria

Hoe koeler de voorjaarsbrengers binnen staan, des te langer ze er zullen bloeien.

Regelmatig water geven helpt de bol tot bloei te komen, van teveel water gaat hij rotten.

Voeding is niet nodig, die zit al in de bol, wat voorjaarsbrengers ‘easy care’ maakt.

bron:mooiwatplantendoen

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: