Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Dendrobium – Bamboeorchidee

 

Eigenwijze groene blaadjes die dwars groeien met daartussen bloemen en nog eens bloemen. Dendrobium is een orchidee die echt in alles afwijkt van de rest van de familie.

Kleuren en vormen

Statig met een bloemenkroon die de hoogte ingaat, het is weer eens iets anders. Dendrobium onderscheidt zich van andere orchideeënsoorten door het trosje bloemen dat zich vormt bij de oksel bij elk blad. De bloemen geven een heerlijke geur. Met de bijzondere bloeiwijze aan de stam heeft Dendrobium een heel ander uiterlijk dan de meeste orchideeën. De plant bloeit minimaal 8 weken met forse bloemen van vijf tot acht cm breed. De kleur varieert van geheel wit over geel en oranje, tot rood en paars en combinaties daarvan.

Symboliek

De naam komt van het Griekse ‘dendron’ dat boom betekent en ‘bios’ dat voor ‘leven’ staat. Veel Dendrobiumsoorten staan erom bekend uitstekend tolueen (het belangrijkste ingrediënt van thinner) en xyleen (oplosmiddel voor harsen en vetten) uit de lucht te kunnen zuiveren. Daarom worden ze als natuurlijke luchtverfrissers gezien.

Herkomst

In het wild groeit deze orchidee zowel in de koele bergen van de Himalaya tot in de jungle van Nieuw-Guinea en de woestijn van Australië, meestal op takken van bomen als epifyt (dat wil zeggen dat ze groeien op andere planten en bomen zonder daar voedsel aan te onttrekken). Het is een sterke plant, die warme dagen en koude nachten kan hebben. Er zijn ongeveer 1200 verschillende soorten Dendrobium. De orchidee is in het westen bekend sinds 1799, toen Olof Schwartz hem voor het eerst beschreef.

Verzorging Dendrobium

Standplaats: bij voorkeur licht, maar geen direct zonlicht.

Laat de kluit eens in de 10-14 dagen een half uurtje onder water met een kleine dosis orchideeënvoeding laten staan, daarna goed laten uitlekken.

Als de lucht binnen heel droog is, bijvoorbeeld door centrale verwarming, kunnen de knoppen van orchideeën het beste dagelijks even worden verneveld. Dat voorkomt dat ze uitdrogen en niet meer opengaan.

De orchidee blijft het mooist blijven onder ‘liefdevolle verwaarlozing’. Uitgebloeide bloemen even wegplukken, woonplant verder met rust laten.

Dendrobium staat erom bekend nogmaals te bloeien bij wie een paar maanden geduld kan opbrengen.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: