Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Codiaeum – Croton

 

De overvloed aan warme tinten in het blad maakt Codiaeum een absolute blikvanger in je interieur, die de sfeer in huis nóg vrolijker maakt.

Kleuren en vormen

Codiaeum herken je al op afstand aan de schitterende bladeren. Die zijn vlammend gekleurd in groen, geel, oranje, rood en soms zelfs paars, met opvallende nerven en spannende spikkels. De plant is verkrijgbaar van formaatje vensterbank tot binnenstruik en is een heel makkelijke woonplant die ook geschikt is voor mensen zonder groene vingers.

Herkomst

Codiaeum hoort bij de familie Crotoneae (Euphorbiaceae), ook bekend als de Wolfsmelkfamilie. Hij groeit in een brede lijn van India via Indonesië tot Zuidoost-Azië, waar hij terug te vinden is als metershoge struik. De grote variatie aan kleuren en vormen van de bladeren is te danken aan het gemak waarmee de soorten zich onderling kruisen. De oerversie komt vermoedelijk van de Molukken.

Symboliek

Het kleurrijke en soms verkleurende blad van Codiaeum zorgt ervoor dat de plant symbool staat voor verandering. Het is een passend, bemoedigend geschenk voor een kind dat op kamers gaat, een verhuizing of een gepensioneerde.

Verzorging Codiaeum

De beste standplaats voor Codiaeum is een plek met indirect licht. De plant kan niet tegen volle zon, maar heeft wel licht nodig om de mooie kleuren te kunnen houden.

Niet teveel water geven, de plant bezwijkt van een voetbad.

In de lente en zomer eens per maand een beetje plantenvoeding is voldoende.

Eens per week sproeien houdt het blad mooi.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: