Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

 

Chrysanthemum – Potchrysant

 

Rood, paars, roze, oranje, geel, wit en groen: met potchrysanten kun je alle kanten op. Met hun warme uiterlijk geven ze met liefde een kleurrijke dosis optimisme aan jouw huis. Geen overbodige luxe als buiten alles grijs lijkt te zijn.

Kleuren en vormen

De potchrysant herken je aan de opvallende, gekleurde bloemetjes. Er zijn talloze varianten: met kleine of grote bloemen, met een enkele of dubbele rij bloemblaadjes, sprietige of ronde blaadjes. Met het gevarieerde aanbod laat de plant zien dat hij in werkelijk ieder interieur past. De potchrysant is daarnaast ook nog eens gemakkelijk in de omgang en bloeit met gemak tot wel acht weken lang – tot diep in de herfst.  Als dat geen vrolijke gezichten geeft!

Symboliek

In Europa zijn we dol op de potchrysant, maar nergens is de plant zo populair als in Japan. Kiku, zoals de chrysant daar heet, vind je terug op het keizerlijke wapen, het paspoort en het 50 Yen muntstuk. Bovendien vereren Japanners de plant tijdens het jaarlijkse Festival van Geluk, omdat de potchrysant geluk zou brengen. Van zoveel aandacht ga je als plant vanzelf schitteren.

Herkomst

Chrysanten behoren tot de oudste sierplanten van de wereld. Meer dan 2000 jaar geleden werden ze in China gekweekt, via Japan kwamen ze duizend jaar later naar Europa. Hier genieten we seizoenenlang van de potchrysant, zowel als binnen- als buitenplant.

Verzorging Chrysanthemum

Geef de chrysant water wanneer de kluit lijkt uit te drogen. De chrysant houdt van vochtige wortelkluit, maar niet van doordrenkte grond. 

Zet de potchrysant in het licht, maar bij voorkeur niet in de felle zon. 

Verwijder regelmatig uitbloeide bloemen om de bloei te verlengen.

Bemest de potchrysant om de 3 weken.

bron:mooiwatplantendoen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: