Selecteer een pagina

Dagelijks verse bloemen van de klok en van kwekers

Online webshop en cash&carry

Korte lijnen, dus heldere communicatie

Gevarieerd en verrassend assortiment

Calathea The living plant

 

Superhippe kamerplant, in allemaal verschillende kleuren. Wel een beetje een diva, maar met onze tips gaat dat helemaal goed komen.

The living plant heeft haar bijnaam te danken aan het feit dat ze s’avonds haar bladerensluit voor haar schoonheidsslaap.

Water geven

Deze kamerplant vindt zijn roots in de oerwouden van Zuid-Amerika, om thuis de hoge luchtvochtigheid na te bootsen kan je de plant regelmatig een sproeibeurt met de plantenspuit geven.

De Calathea houdt van regelmatig kleine beetjes water, maar vind het niet fijn al hij constant met zijn voeten in het water staat. Als je de grond licht vochtig houdt, dan komt het helemaal goed.

Als de bladeren geel worden heb je voor langere tijd te veel water gegeven, krullen de bladeren op? Dan geef je te weinig.

 In de winter kan je gerust wat minder water gegeven, de Calathea gaat dan in winterslaap.

Wel is het belangrijk om dan regelmatig te sproeien, zodra de verwarming aangaat wordt de lucht droog en daar houden de meeste kamerplanten niet van.

Standplaats

In het regenwoud staat deze plant onder het bladerdak van grote bomen, waar het zonlicht een beetje doorheen schemert.

In de woonkamer zet je de plant op een lichte plaats, maar niet in de directe zon. Halfschaduw wordt dat ook wel genoemd. Een plek wat verder in de kamer vindt hij ook prima.

Als de Calathea te licht staat ga je dat vanzelf zien aan de bladeren, er vormen zich dan al snel bruine randen en plekken op het blad.

Mocht je de Calathea te donker hebben gezet dan zie je dat aan de bladtekening die dan langzaam verdwijnt, en het blad meer (effen)groen wordt.  Zet de plant dan op een lichtere plek. 

Giftig

Mocht je huisdieren of kinderen hebben die wel eens knabbelen aan een plant, geen paniek, de Calathea is niet giftig voor mens en dier. Toch raden wij het af om ze te eten.

Ziektes

Zoals eerder gemeld vindt de Calathea het fijn om regelmatig besproeid te worden met de plantenspuit, dit is ook erg goed voor het tegengaan van plantenziektes zoals spint. Deze mijt komt het meeste voor in het najaar/winter wanneer de verwarming weer aangaat en de luchtvochtigheid laag is.

Ter bestrijding van spint kan je het best een biologisch bestrijdingsmiddel kopen.

Bank

IBAN: NL13 RABO 0109 5910 03
BIC: RABONL2U

Overige informatie

KvK: 66247160
BTW nummer:
NL856461258B01

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen via de volgende kanalen: